Anisha en aidah

Op zaterdag 3 december vond in de Partyzaal Kristal in Amsterdam The Night of The Stars plaats, ter gelegenheid van 30 jaar Radio Bangsa Jawa.

Vele Javaanse toppers waren aanwezig, zoals Aidah Amatstam, Marlon Eskak en Ilse Setroredjo. Aidah Amatstam trad op met de Indonesische zangeressen Indah Onny en Ira Herlina. Als de Diva’s zongen zij de klassieker Sranang, Mi Lobi Yu, van Ragmad Amatstam.


(Anisha en Aidah Amatstam, Foto: Melvin Toemin)

Anisha zong als winnares van The Voice of Bangsa Jawa (2012) haar eigen nummer Hello. Daarna zong zij samen met Aidah Amatstam Mi No Wan Yu Moro. Alle artiesten werden begeleid door Rupia. De nummers werden door de verschillende dj’s van Bangsa Jawa aangekondigd.

Ilse Setroredjo had een primeur: Zij heeft samen met Oesje Soekatma een nummer opgenomen, dat begin 2017 moet worden gelanceerd. Verder maakte zij ook bekend dat Oesje haar band Flavour gaat versterken.

“Ik moest wel eerst kijken hoe de band speelt en of het goed voelt”, zegt Oesje Soekatma. Het is na ongeveer anderhalf jaar dat hij weer op het podium staat. “Ik weet dat de mensen blij zijn als ik optreed. Ik ben publieksbezit geworden. Ik heb enkele hits en sommigen zien mijn nummers als hun levenslied.” Net als alle artiesten weet hij dat Bangsa Jawa een belangrijk medium is voor de gemeenschap en hoopt hij dat Bangsa Jawa nog heel lang door mag gaan!

Bekijk de reportage van RBU TV, waarin Jakiem Asmowidjojo in gesprek gaat met o.a. Oesje Soekatma en Anisha.