Jaji in Dakota

Zondag 11 juni is Riboet Verhalenkunst ook bij Jaji in Theater Dakota. Riboet verzamelt verhalen met de Verhalenkast en onder de Vertelparasol. Het is onderdeel van de voorstelling van Jaji - Lotgenoten, de documentaire ter gelegenheid van 125 jaar Javaanse immigratie. Op basis van de persoonlijke verhalen creëert Riboet live evenementen met muziek, poëzie, theater, dans en video.

De première van Jaji was op 21 maart 2016 en inmiddels is het al meer dan 30 keer vertoond in binnen- en buitenland. De makers, Team Docu125, hebben in Suriname een protocol getekend met VHJI (Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie) en STICHJI (Stichting Comité Herdenking Javaanse Immigratie). In Suriname worden, indien de middelen het mogelijk maken, vertoningen voor scholieren beschikbaar gesteld. In Indonesië was de sultan van Jogyakarta, Hamengku Buwono X, bij één van de zes screeners aanwezig.


Antoon Sisal na vertoning Jaji in Benteng Vredeburg, Jogyakarta

Aan de vertoningen wordt er vaak een randprogramma gekoppeld, om het publiek ruimte te geven om over de film met elkaar van gedachten te wisselen. Op zaterdag 3 juni traden de muzikanten CJ en Guy op. De film werd toen in samenwerking met Tong Tong Fair in het Filmhuis Den Haag vertoond.

Op zondag 11 juni a.s. is er ook een interessant randprogramma. De inloop vanaf 13.00 uur. RSK Waterkant verwelkomt het publiek met gamelan klanken. De voorstelling start om 14.00 uur met een korte speech van Melvin Toemin. Hij is voorzitter van Stichting RBU en tevens producent van de documentaire. Chrizzy Tomo, auteur van Buku Pacitan, presenteert het geheel. Na de voorstelling verzamelt Riboet Verhalenkunst de verhalen van Haagse senioren, die in 2013 bij Woongemeenschap Wisma Tunggal Karsa, aan het project Mijn Den Haag meededen. Dit wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met het Haags Historisch Museum. Daarnaast zullen er Javaanse lekkernijen en versnaperingen rondgaan.

Jaji in Dakota
Datum: Zondag 11 juni 2017
Tijd: 13.00 - 17.00 uur (film start 14.00 uur)
Adres: Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57, 2545 VP Den Haag
Kaarten: €8 via 070-3265509 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kortingen: Ooievaarspas, 65+, UIT-pas, PEP Vrijwilligerspas, Vrienden van Filmhuis Den Haag, Vrienden van Theater Dakota, CJP / ISIC / Studenten
Parkeren: Gratis t/m 18.00 uur