Afdrukken

Opruimestafette

Bersih Desa; de Javaanse bijdrage komt er binnenkort weer aan. Voordat het zover is doet stichting Rukun Budi Utama ook mee aan de Opruimestafette van de gemeente Den Haag. Deze ging van start op 30 augustus en loopt door tot 10 september.

Op zaterdag 2 september is het gedeelte Goeverneurplein (ter hoogte van Albert Heijn) aan de beurt. Het is van 11.00 – 16.00 uur. Om 14.00 uur gaan de deelnemers samen de wijk in voor een schone straat. Daarnaast wordt er informatie gegeven over broodoverlast en zwerfafval. Verder is er een Afvalquiz met leuke prijzen. 

Op het plein staat deze dag een container voor spullen die nét niet in de ondergrondse container passen zoals paraplu's, wasrekken etc. Voor een lunch wordt gezorgd. Stuur dit bericht door en help mee!

Binnenkort wordt er meer bekend gemaakt over Bersih Desa 2017. Het is een Javaanse traditiie, waarbij het dorp (desa) letterlijk schoongemaakt (resih = schoon), wordt, maar ook symbolisch wordt gereinigd van alle kwalijke en negatieve invloeden. Het staat symbool voor de zuivering van dorp en mens.

Opruimestafette Spoorwijk
Datum: Zaterdag 2 september 2017
Tijd: 11.00 - 16.00 uur (start schoonmaak 14.00 uur)
Lokatie: Goeverneurplein (ter hoogte van Albert Heijn, zie foto)