RBU Talent Night

Traditioneel sluit RBU het jaar af met de vrijwilligers. Zo zijn we de afgelopen jaren gaan bowlen en hadden we bijvoorbeeld een Ik Hou van Holland Quiz. Dit jaar krijgt de avond een iets ander karakter...

In de afgelopen 41 jaar dat RBU bestaat, zijn er al veel vrijwilligers geweest, die hun professionele carrière hebben kunnen ontwikkelen door hun inzet bij RBU. Behalve dat we gezellig met elkaar samen zijn, is het natuurlijk ook leuk om van elkaars talenten te genieten.

Hierbij kan je talent zien in de breedste zin van het woord. Zo is het ontwerpen van de flyer ook een talent; in dit geval van vrijwilliger Henry Dipokarto. Evenals het eten kunnen cateren ook een talent is. Tijdens de RBU Talent Night zijn enkele vrijwilligers met een bijzonder talent geprogrammeerd. Zo draait dj Wixart, oftewel Arnesen Troenoredjo, die bij RBU de radio-uitzendingen van Bocaga mede-presenteerde.

Het nieuwe presentatie talent Gilly Mangkoewihardjo praat de avond aan elkaar. Hij presenteerde ook Bersih Desa en treedt ook op als reporter voor RBU TV. Ook Ronald "Master Naldo" Moestakim treedt op. Hij zal wat magic tricks laten zien, zoals hij al vaker deed bij RBU. Er is daarnaast nog ruimte voor nieuwe input. Dus kan je moppen tappen, breakdancen of kan je goed fotograferen, laat het dan zien!
RBU moet het sinds dit jaar namelijk zonder de structurele subsidie van de gemeente Den Haag doen. Alle ondersteuning is dus nodig in 2018! Ook het hebben en kunnen onderhouden van een breed netwerk is een talent.

Stadsdeel Laak en Fonds 1818 ondersteunen deze activiteit, omdat er behalve aan gezelligheid, ook aandacht geschonken aan inhoudelijke topics. Zo zijn er een aantal jongeren op zoek naar de rituelen en gebruiken van Surinaamse Javanen en zij zullen de website die zij daarvoor ontwikkeld hebben op deze avond lanceren.

Vanwege beperkte ruimte geldt deze avond slechts voor vrijwilligers, die zich in 2017 hebben ingezet en worden er enkele netwerkpartners uitgenodigd.


(Master Naldo in actie tijdens Riwayat Rama Ibu 2014)