RRI op Locatie

De jaarlijkse Riwayat Rama Ibu (RRI) staat dit jaar in het teken van 20 jaar woongemeenschappen voor Javaanse senioren. Bangun Tresno werd op 20 maart 1998 geopend en de seniorenwoongroep Wisma Tunggal Karsa volgde op 28 april 1998. 

Stichting Rukun Budi Utama (RBU), die deze woongemeenschappen destijds initieerde, schenkt de bewoners daarom een uitje naar Musroom in Moerkapelle. Eigenaar Winston Soekimo stelt de zaal beschikbaar, zorgt voor het vervoer en de catering voor de senioren.


(Vlnr: Slamet Nojoredjo (secretaris RBU), Melvin Toemin (voorzitter RBU) en Winston Soekimo (eigenaar Musroom)

RBU zorgt voor de invulling. Hariette Mingoen, ex-voorzitter van RBU, spreekt enkele bewoners over hun woonervaring en thuisgevoel. Zij heeft tijdens haar voorzitterschap deze woongemeenschappen tot stand gebracht. Momenteel houdt zij zich met Stichting Comité Herdenking Javaanse Immigratie (STICHJI) o.a. bezig met het vastleggen van erfgoed(verhalen). Zo werd er dit jaar een digitaal archief van Haags Javaans erfgoed aan het Haags Gemeentearchief door STICHJI in bewaring gegeven. De tentoonstelling Van Nieuwkomer tot Hagenaar werd hieraan gekoppeld.

Natuurlijk wordt er voor voldoende entertainment gezorgd. Renell danst onder begeleiding van gamelangroep Bangun Tresna Budaya en de Indonesische Asty Dewi treedt op. Na de optredens keert de bus terug naar Den Haag, maar gaat het in Musroom nog door met La Musique.Wil je als begeleider van de senioren met de bus mee of wil je (één van) je ouders opgeven om van de mogelijkheid gebruik te maken? Meld het dan snel! (Opstapplaats Den Haag, woongemeenschappen).