De Ster FestivalSCSV De Ster organiseert in samenwerking met Arnesen Troenoredjo een festival, waarbij op zowel maatschappelijk vlak als ook op cultureel gebied Javanen worden belicht. Het wordt deels gekoppeld aan Bersih Desa van RBU. Hoe zit dat precies?

Arnesen Troenoredjo is ook bekend als dj Wixart. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen was hij kandidaat raadslid voor het CDA. Helaas is hij niet verkozen, maar via dit soort activiteiten wil hij iets doen voor de gemeenschap. Zijn Haagse sportinitiatief Voetballen voor Vluchtelingen gaat hij binnenkort ook uitvoeren bij De Ster. 

De Ster heeft na een roerige periode een nieuwe voorzitter; André "Rientje" Sanrodji. Om orde op zaken te stellen moeten er keuzes gemaakt worden. Aan het eind van het afgelopen competitieseizoen heeft De Ster besloten om het eerste elftal niet in te schrijven voor het volgend seizoen. Met dit festival en andere activiteiten probeert het bestuur een nieuwe weg in te slaan om De Ster weer goed te laten draaien. RBU organiseert sinds 2009 Berish Desa. Bersih Desa is een Javaanse traditie ter ere van de godin Dewi Sri. De traditie omvat altijd een schoonmaakgedeelte, een slametan en een wayangvoorstelling. RBU heeft heeft de traditie altijd een Haags tintje gegeven. Zo werden er bijvoorbeeld in samenwerking met de gemeente Den Haag, tijdens Bersih Desa bomen geplant en vorig jaar werd het schoonmaakgedeelte gekoppeld aan Opruimestafette van de gemeente Den Haag.  
Dit jaar sluiten we aan bij het Festival van De Ster. De vrijwilligers zullen namelijk het festival schoonhouden op 8 september (in het kader van Bersih Desa) en op zondag 9 september vindt dan de slametan en de wayangvoorstelling plaats bij RBU. Hou daarom dus beide data vrij. Wil je meehelpen, stuur dan hier een bericht met je contactgegevens.