AngraciaWegens het overlijden van een familielid van één van de bandleden Remixx heeft de groep afgemeld. Hiermee valt de afterparty voor Bersih Desa 2018 weg, maar RBU zorgt voor een speciale act. Angracia uit Suriname treedt op! Zij is bekend van hits zoals Tah Lah Bhoei en Taigi Mi. 

Vorige week trad zij op bij de viering van 35 jaar Bangsa Jawa, waarvoor zij speciaal naar Nederland is gekomen. Gelukkig heeft zij nog enkele dagen aan het bezoek vast kunnen knopen. Daarnaast treedt ook de Indonesische zangeres Asty Dewi op.


(Angracia bij 35 jaar Bangsa Jawa, Foto: Henry Soemanta).

Ondanks dat beide artiesten twee toppers zijn, meent stichting Rukun Budi Utama dat het afterparty programma zoals dat is beloofd, hiermee niet helemaal tegemoet komt aan de verwachting van het publiek. RBU ziet daarom af van de entreeprijs en zal nu een vrijwillige bijdrage aan de poort hanteren.

RBU zou voor het eerst een entreeprijs van €5 vragen. Zij was daartoe genoodzaakt, o.a. vanwege een afgewezen subsidieverzoek. Behalve bij Remixx was er ook bij RBU een sterfgeval. De broer van secretaris Slamet Nojoredjo overleed dinsdag j.l. RBU wenst beide families heel veel sterkte toe. 

(Tah Lah Bhoei - Angracia, 2010)