intro GMPOp zaterdag 13 april 2019 organiseert Stichting Rukun Budi Utama (RBU) een uniek evenement. Het concept werd bij DHS in Zoetermeer toegelicht aan genodigden, die mogelijk in de uitwerking en uitvoering van het project bij zullen dragen. 

Bij DHS in Zoetermeer zijn de gamelan instrumenten van Bangun Tresna Budaya opgeslagen, sinds RBU niet meer over een eigen ruimte beschikt. De oefeningen vinden ook daar plaats. Dit orkest zal met de band Boogie Box, de uitdaging aangaan om een gezamenlijk en uniek theateroptreden geven.

Gamelan vormt de rode draad in het geheel. Het idee is om deze muziek in diverse vormen en vanuit diverse invalshoeken te belichten. Er is ruimte voor lezingen, workshops, optredens, foodstands, een theatershow en een afterparty. De definitieve invulling wordt in groepen uitgewerkt en daarbij zijn suggesties zeer welkom.

Melvin Toemin (voorzitter RBU): "Theaters weten onze doelgroep niet te bereiken, dus maken wij met hulp van anderen, zelf een programma. Met dit festival kunnen wij een divers publiek aanspreken, variërend in de leeftijd van 5 tot 85 jaar."Bekijk hier het verslag.