Harrie DjojowikromoTijdens De Week van de Poëzie gaf Harrie Djojowikromo een Tembang optreden in het Forum Café in Zoetermeer. Een veertigtal geïnteresseerden luisterde aandachtig naar de Javaanse gedichten met als thema heimwee.

Harrie Djojowikromo kijkt zeer tevreden terug op zijn optreden: "Het publiek was erg enthousiast. Enkelen zaten achterin, omdat er geen plek meer was op de tribune. Er waren vier ibu's uit Semarang, Yogya, Magelang en Solo gekomen. Ze waren zeer verrast Javaanse Tembang te kunnen beluisteren in Zoetermeer. Ze hebben filmpjes gemaakt en naar de familie gestuurd op Java."De gedichten schrijft hij deels zelf, maar hij draagt ook bestaande klassieke Javaanse gedichten voor. Voordat hij ze voordraagt, doet hij eerst de versie in poëtisch Nederlands. Bij de vertalingen kan hij rekenen op steun van zijn goede vriend Slamet Nojoredjo, bestuurslid van Stichting Rukun Budi Utama.

Wil je het een keer zelf meemaken? Op zondag 10 februari is Harrie Djowikromo te bewonderen bij het vierde Glurenbijdeburen Festival
Adres: Smaragd 29, Rokkeveen (Zoetermeer)
Tijden: 13:30-14:00, 15:00-15 30, 16:30-17:00 u.
Toegang: Vrijwillige bijdrage (max 15 bezoekers per keer)

Bekijk hier de reportage van RBU TV: