GMPGamelan Meets Pop is een festival met een theatershow en een afterparty, waarbij gamelan de rode draad vormt. Diverse orkesten treden op. Het gaat om de Surinaams Javaanse gamelan, maar ook om de Indonesische; de oorsprong van alle gamelan varianten. 

Er zijn lezingen en workshops en er zijn diverse cultuuruitingen te zien, die begeleid worden door een gamelanorkest. Met het evenement draagt Stichting Rukun Budi Utama (RBU) bij aan het zichtbaar maken van de Surinaams Javaanse gemeenschap in het algemeen, maar hiermee wordt vooral bevorderd dat de jongere generatie, die in Nederland is opgegroeid, zich op een laagdrempelige manier gaat interesseren in de eigen cultuur(elementen). Zo wordt de kennis overgedragen aan de volgende generatie. Met dit festival mikt RBU op een divers publiek, variërend in de leeftijd van 5 tot 85 jaar.Hoe klinkt een liedje van Ronnie Flex, als je het met gamelaninstrumenten speelt? De Surinaams Javaanse gamelangroep Bangun Tresna Budaya (Den Haag) en de band Boogiebox (Rotterdam) laten in een theatershow zien waar de gamelan en de hedendaagse popmuziek elkaar ontmoeten. De groepen zijn druk bezig met de oefeningen en het klinkt al veelbelovend.

Kijk hier naar een impressie: Hou de site in de gaten voor meer informatie over de programmering. Er komt ook een programmaboekje met alle zalen en tijden.

Gamelan Meets Pop | Festival | Theatershow | Afterparty
Plaats: Diamant Theater, Diamanthorst 183, Den Haag
Tijd: 15.00 - 00.00 u.
Kaarten: diamanttheater.nl / 070-4066381 (11.00 - 13.00 u. di. t/m zat.)
15.00 - 20.00, Festival: Gratis
20.00 - 22.00, Theatershow: €10
22.00 - 00.00, Afterparty: Gratis