Iano ResamenawiVanochtend omstreeks 01.00 uur kwam de melding binnen dat pak Paino Resamenawi op 86 jarige leeftijd is heengegaan. Hij woonde in de woongemeenschap Bangun Trisno in Den Haag en heeft gespeeld in de gamelangroep Bangun Tresna Budaya.

Pak Paino is geboren op 31 mei 1932 op de plantage Berlijn in Suriname. Hij kwam met zijn vrouw naar Nederland, omdat zijn vrouw ziek was. Zij moest hier worden behandeld en daarom waren zij genoodzaakt om te blijven. Zij hadden erg veel problemen om een verblijfsvergunning te krijgen. Samen hadden zij vijf kinderen, 2 jongens en 3 meisjes. (bron: Stichji). Pak Paino heeft zich als voorzitter, ook ingezet voor de woongemeenschap. In die rol heeft hij zich altijd loyaal en sympathiek naar RBU opgesteld. 


Paino Resamenawi (voorgrond) in actie tijdens Riwayat Rama Ibu 2011

De uitvaart van pak Paino Resamenawi vindt plaatst op zaterdag 9 maart van 16.00 - 17.00 u in de kappel van Monuta en aansluitend wordt hij naar zijn laatste rustplaats gebracht. 
Adres: Laan van Eik en Duinen 38 in Den Haag.
Vrijdag 8 maart is er ook gelegenheid om afscheid te nemen van 18.00 - 19.00 u. in de aula van Monuta aan de Laan van Eik en Duinen te Den Haag.

Rust zacht pak Paino! Stichting Rukun Budi Utama wenst alle nabestaanden heel veel sterkte met het verwerken van het verdriet.