Aidah Amatstam

Op zondag 23 juni is het weer tijd voor Riwayat Rama Ibu, de jaarlijkse ouderendag. Er is gratis busvervoer en catering voor senioren en begeleiders. Wil je mee? Lees dan snel verder!

Net als vorig jaar zorgt Winston Soekimo (Musroom / Warung Mini XL) voor het busvervoer, de accommodatie en voor de catering van de bewoners van o.a. de woongemeenschappen Wisma Tunggal Karsa en Bangun Trisno. Stichting Rukun Budi Utama zorgt voor het programma.

Voor bewoners van Bangun Trisno vertrekt de bus om 11.15 uur vanuit Shell pompstation Delftselaan 126 naar Wisma Tunggal Karsa (Vaillantlaan 295). Om uiterlijk 11.25 vertrekt de bus richting Musroom. Daar worden de senioren en begeleiders rond 12.00 uur verwelkomd en kunnen zij van het programma genieten. LCN2000, die op 13 april ook optrad tijdens Gamelan Meets Pop in Diamant Theater, zal voor de klanken van herinneringen zorgen. RBU zorgt er daarnaast voor dat de ouderen een beetje fit en actief blijven. Fysiotherapeut Paul Veen doet samen met het publiek namelijk een groepstraining met oefeningen, die thuis makkelijk te herhalen zijn. Om 17.00 uur vertrekt de bus weer richting Den Haag.

Voor het overige publiek zijn de deuren vanaf 14.00 uur open. Kom tegen een vrijwillige bijdrage genieten van een uniek optreden van kendhangspeler Lionel Mertosetiko. Lionel begeleidt deze keer zijn vrouw Arindi. Zij was in 2017 ook één van de dansers van Kulturu Fu Bro, die optrad bij Bersih Desa van RBU. Lionel Mertosetiko geldt in Suriname één van de belangrijke uitdragers van de Javaanse cultuur. Samen met zanger Rico Saridin heeft hij de Wong Jawa Band opgericht. Hij schreef de Javaanse tekst en het arrangement van de gamelan. 


Daarnaast is er een optreden van Dewi Asty en zullen danseressen Sandra, Putri en Bella enkele Javaanse dansen uitvoeren. Nadat de bus vertrokken is, gaat RRI nog door met een afterparty met Marto House Band, waarbij Dewi Asty ook met de band optreedt.Wil je als begeleider van de senioren met de bus mee of wil je (één van) je ouders opgeven om van de mogelijkheid gebruik te maken? Meld het dan snel!

Riwayat Rama Ibu 2019
Datum: 
zondag 23 juni 2019
Tijd: 14.00 - 21.00 uur (Afterparty vanaf 18.00 uur)
Plaats: Musroom, Bredeweg 66 A, Moerkapelle
Toegang: Vrijwillige bijdrage