Robert Bosari

De organisatie van de activiteit Riwayat Rama Ibu is in volle gang. Er is gratis busvervoer en catering voor senioren en begeleiders van de woongemeenschappen Wisma Tunggal Karsa en Bangun Trisno. Op het programma staan o.a. Lionel en Arindi Mertosetiko uit Suriname (kendhang / dans).

Dit alles bekostigt stichting Rukun Budi Utama zelf, sinds de structurele subsidie vanuit de gemeente Den Haag is stopgezet. Gelukkig kan zij in het werk rekenen op diverse sponsors. Het optreden uit Suriname komt tot stand, doordat de artiesten in Nederland zijn voor een optreden tijdens Bodo Kupat op 22 juni. Het echtpaar is uitgenodigd door Padjak Smeltkroes 2.0. Dit Surinaams Javaans restaurant deed onlangs een gift van €200 ter ondersteuning van RBU TV. Dit medium bestaat op 24 december 2019 namelijk 10 jaar!

Net als vorig jaar zorgt Winston Soekimo (Musroom / Warung Mini XL) voor het busvervoer, de accommodatie en de catering voor de groep. Het overige publiek kan zich tegoed doen aan de lekkernijen van Jolaiga Karijotaroeno (voorheen: Warung Murni, Leeuwarden). De maaltijden voor de vrijwilligers van RBU, worden door haar gesponsord.Kunstenaar Robert Bosari heeft een kunstwerk voor een veiling beschikbaar gesteld. Hij ging in 2017 met de diaspora netwerkmeeting Ngumpulke Balung Pisah mee naar Indonesië, waar hij zich door de Javaanse kunstvormen liet inspireren. Robert Bosari: "In de kunstzinnige ontwikkeling begin ik nu pas volwassen te worden. Mijn beelden zouden vanaf nu anders kunnen zijn, dan wat ik tot nu toe gemaakt heb", vertelde hij aan RBU TV (kijk v.a 5m20s) 

(RBU TV tijdens Ngumpulke Balung Pisah)

In 2018 maakte hij o.a het beeld van de Javaanse danser. Hij werkte daarnaast mee aan Die Tijd Vergeet Ik Nooit, het herdenkingsboek ter gelegenheid van 100 jaar Kinderhuis Leliëndaal (Suriname). Wil je een authentieke Robert Bosari in huis of op kantoor, bied dan mee via bieden.javanen.nl. De veiling sluit tijdens Riwayat Rama Ibu. 

Riwayat Rama Ibu 2019
Datum: 
zondag 23 juni 2019
Tijd: 14.00 - 21.00 uur (Afterparty vanaf 18.00 uur)
Plaats: Musroom, Bredeweg 66 A, Moerkapelle
Toegang: Vrijwillige bijdrage