RRI op LocatieDe tentoonstelling Van Nieuwkomer tot Hagenaar kwam in 2018 tot stand. Het was gekoppeld aan het digitaal archief van Haags Javaans erfgoed dat door Stichting Comité Herdenking Javaanse Immigratie (STICHJI) aan het Haags Gemeentearchief (HGA) in bewaring is gegeven op 13 februari 2018. Vanaf vrijdag 30 augustus 2019 is het te zien in het Migratie Museum!

De opening van de tentoonstelling in het Migratie Museum staat mede in het teken van 129 jaar Javaanse Immigratie. De migratiegeschiedenis van Javaanse Surinamers begon met de aankomst van de eerste groep Javaanse contractarbeiders in Suriname op 9 augustus 1890. Op het programma staan toespraken van Anand Moelchand (directeur Migratie Museum) en Ellen van Waerden (archivaris HGA). De tentoonstelling blijft tot 30 november staan. 

Het archief van Haags Javaans erfgoed was het eerste migrantenarchief dat geschonken is aan het HGA en het was het eerste particuliere, volledig digitale archief in de collectie. Het materiaal omvat digitale reproducties van gesprekken met Javaans Surinaamse migranten, verhalen, foto’s/films en aanvullende documenten, zoals krantenartikelen en publicaties. In de tentoonstelling zijn ook veel beelden en verhalen uit de lange geschiedenis van RBU te vinden. RBU bestaat op maandag 26 augustus 43 jaar. 

Bekijk de reportage van RBU TV om een indruk te krijgen van de tentoonstelling en wat het met je doet.


Opening Tentoonstelling Van Nieuwkomer tot Hagenaar
Datum: vrijdag 30 augustus 2019
Plaatst: Migratie Museum, Hoge Zand 42, 2512 EM Den Haag
Tijd: 17.00 – 19.00 uur (inloop 16.30 uur)
Aanmelden: info[AT]migratie-museum[PUNT]nl (vóór 23 augustus)
Info: info[AT]migratie-museum[PUNT]nl |  085 0602470.