World Cleanup DayOp zondag 22 september wordt Bersih Desa, de Javaanse Bijdrage aan een Schoon Den Haag georganiseerd in het DiamantTheater. Een dag eerder, zaterdag 21 september, vindt het schoonmaakgedeelte plaats. RBU sluit daarbij aan bij één van de vele initiatieven in het kader van World Cleanup Day.

Bersih Desa is een Javaanse traditie, die bestaat uit een schoonmaakgedeelte, een slametan (rituele gezamenlijke maaltijd) en een wayangvoorstelling. RBU heeft voor het schoonmaakgedeelte aansluiting gezocht bij de Haagse afdeling van JCI (Junior Chamber International), een netwerkorganisatie voor jonge ondernemende mensen, die zich persoonlijk willen ontwikkelen.LET OP! De locatie is anders dan op de flyer staat aangegeven. De exacte locatie wordt Restaurant Instock. Dit restaurant maakt gebruik van producten, die anders weggegooid zouden worden. Het is gevestigd tegenover de Hofvijver. Verzamelen om 13:30 uur. De schoonmaakactie is van 14:00 - 16:00 uur en daarna er is een afsluitende borrel. JCI ‘s-Gravenhage biedt het eerste drankje aan. De gemeente stelt knijpers, handschoenen en vuilniszakken ter beschikking. 

Lijkt het je leuk om samen met RBU en JCI Den Haag schoon te houden? Stuur dan een mail naar rbu301(AT)hotmail(PUNT)com of meld je aan via de eventlink: https://www.facebook.com/events/391006604870304/

Vrijwilligers die nog een Bersih Desa t-shirt van vorig jaar hebben, wordt gevraagd het die dag te dragen.

Bersih Desa
Schoonmaken: 21 september 2019 (World Cleanup Day)
Locatie: Instock, Buitenhof 36 Den Haag (tegenover Hofvijver)
Tijd: 13.30 - 16.00 uur
Aanmelden: rbu301(AT)hotmail(PUNT)com

Bersih Desa
Slametan en Wayang
Zondag 22 september 2019
Locatie: DiamantTheater, Diamanthorst 183 Den Haag
Tijd: 15.00 - 20.00 uur
Toegang: vrijwillige bijdrage