Ine Hardjo

"Uniek en ludiek", zo omschrijft Ine Hardjo, voorzitter van Stichting BARR het initiatief om Berkat (rituele maaltijd) te verdelen. Vanwege de Corona maatregelen konden zij gisteren het einde van de Ramadan niet gezamenlijk vieren. "Ik wilde Bodo (Idul Fitr) niet zomaar voorbij laten gaan en ik weet dat als Javanen iets organiseren, er vanzelf wel gotong royong (saamhorigheid) ontstaatWij helpen elkaar en komen tot ideeën."

Ine Hardjo benaderde Winston Soekimo (Warung Mini XL en Musroom). Hij stelde de locatie in Moerkapelle beschikbaar en verzorgde alles wat nodig is om het goed te regelen. "Ik volg de ontwikkelingen in de fastfood branche al een tijd. Waarom kan er geen geen grote warung keten zijn, zoals Mac Donalds of KFC?" 


(Berkat Drive Thru in verband met Bodo viering)

Zo ontstond het idee om bijna 200 Berkat maaltijden via een drive thru concept te verdelen. In de afgelopen maanden zijn er veel events bij Musroom afgelast en zijn er veel inkomsten misgelopen. "Het vergt veel creativiteit, maar inmiddels is de klap goed opgevangen. Er is door de crisis een grotere vraag ontstaan naar online bestellen en thuisbezorgen." Behalve Warung Mini XL in Den Haag is er sinds kort ook een distributiepunt in Rijswijk in gebruik genomen.

De Berkat was gemaakt door de vrijwilligers van Stichting BARR uit Rotterdam. Er zat ook een pakket verse groente bij die door een tuinder was geschonken. De bezoekers waren zichtbaar blij met de mogelijkheid om elkaar op deze manier toch Lahir Batin (Prettig Suikerfeest) te wensen.