Opruimen 2020

Het einde van het jaar nadert. Normaal gesproken is het de tijd om met een feestelijke Vrijwilligersavond bezig te zijn. Helaas gaat ook dat niet door in dit COVID jaar. Ook RRI en Bersih Desa gingen niet door. Alsof dat nog niet genoeg is, kreeg Stichting Rukun Budi Utama (RBU) onlangs te horen dat zij haar kantoor zou moeten verlaten. Gelukkig werd die beslissing teruggedraaid en is er wat meer tijd. Desondanks werd er op 6 december j.l alvast met opruimen gestart.

RBU maakt sinds 2015 gebruik van kantoorruimte in het gebouw van De Ketel aan de Ketelstraat. Het pand is in beheer van Bewaakt en Bewoond, nadat Coöperatief Eigenwijzer failliet was verklaard. Zondag j.l. werd geïnventariseerd wat er zoal opgeslagen staat, wat er weg kan, wat een nieuwe eigenaar zoekt of wat eventueel naar een nieuwe (kantoorruimte)ruimte mee kan.


VLNR: Staand Rivano Asandikromo, Slamet Nojoredjo en Melvin Toemin (bestuursleden RBU), zittend vrijwilliger Henry Dipokarto.

In dat verband was er maandag 7 december j.l. een gesprek met Podium NOORD, het nieuwe Cultuuranker in Haagse Hout. Het nieuwe cultuurinitiatief kreeg op woensdag 9 december te horen dat zij succesvol waren in de open call om het nieuwe Cultuuranker van Haagse Hout te worden. Podium Noord is een samenwerkingsverband tussen Kunstpost Den Haag en Diamanttheater, waar RBU in 2019 Gamelan Meets Pop en Bersih Desa organiseerde. Behalve dat er naar beschikbare ruimte werd geïnformeerd werden ook mogelijke projecten besproken die gezamenlijk kunnen worden uitgevoerd. 


VLNR: Melvin Toemin, Hubertine Langemeijer en Elly Haijan (Podium NOORD), Slamet Nojoredjo

RBU wacht het antwoord af, maar blijft in de tussentijd bezig. RBU is bijvoorbeeld op zoek naar donaties voor RBU TV om de maandelijkse uitzendingen op Den Haag TV in 2021 voort te kunnen zetten. RBU TV ondersteunen kan via: NL14 ABNA 0462 9744 21 t.n.v. Stichting RBU o.v.v. 10 jaar RBU TV.

Verder zullen er bij de senioren van Bangun Trisno kerstbroden gebracht worden. Dit wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van vrijwilligers. Het langs brengen bij woongemeenschap Wisma Tunggal Karsa wordt uitgesteld vanwege het overlijden van voorzitter Miskem Hardjopawiro (beter bekend als Annie). Zij overleed maandag 7 december aan de gevolgen van COVID. RBU wenst alle nabestaanden veel sterkte in deze zware periode.