Filmposter Evie's Story

Op zondag 14 februari werd op Jawa TV (Suriname) voor het eerst de documentaire Evie's Story vertoond. Op zondag 28 februari is deze te zien op RBU TV. In een Zoom video interview vertelden de jonge Javaanse filmmakers uit  Suriname, Roger Kadir (24) en Shellen Arga (22), wie ze zijn en wat zij zoal nog meer doen in het dagelijkse leven.

Shellen is laatstejaars student Communicatie aan de UNASAT (University of Applied Sciences and Technology Suriname). De documentaire Evie's Story gaat over Evie Loyd - Ewo, een collega van Shellen bij SIB Signs & Designs. Evie leed sinds 2019 aan borstkanker en wilde graag een film laten maken om mensen die lijden aan de ziekte te inspireren.

Helaas is dat project er niet van gekomen, want op 19 november 2020 overleed zij. Haar laatste wens was om te trouwen. Het huwelijk vond op 18 november plaats en op 20 november werd Evie naar haar laatste rustplaats gedragen. In de film komen familieleden, collega's en een borstkanker survivor aan het woord. Verder zijn er muzikale bijdragen van o.a. Mantje Karso en Emanuel Pinas.


RBU TV: Zoom interview met Shellen Arga en Roger Kadir

In de film is ervoor gekozen om een gedeelte met acteurs na te spelen. Roger Kadir: "Ik wil graag out of the box denken en ik wil niet doen wat anderen doen." De 24-jarige Roger werkt in het dagelijks leven bij Fernandes Icecream. Daarnaast maakt hij commercials en videoclips.

De documentaire Evie's Story is zondag 28 februari te zien! RBU TV is elke laatste zondag van de maand vanaf 19.30 uur te zien op Den Haag TV.

(hh. elk uur t/m 04.00 uur):
Je vindt Den Haag TV op
https://denhaagfm.nl/tv/
Ziggo: Kanaal 40
Caiway: Kanaal 67
Telfort: Kanaal 327 of Kanaal 2163
KPN, XS4ALL: Kanaal 1312

RBU is nog op zoek naar donaties voor RBU TV om de producties en de maandelijkse uitzendingen op Den Haag TV mogelijk te blijven maken. Ondersteunen kan via: NL14 ABNA 0462 9744 21 t.n.v. Stichting RBU o.v.v. RBU TV.