Clyde Achong Faya BBQ

Hij verdiende goed en was als projectmanager en netwerkspecialist altijd verzekerd van werk. Toch mistte hij de echte voldoening. Clyde Achong besloot daarom in Coronatijd het roer om te gooien; hij nam een horeca gelegenheid in Rotterdam Crooswijk over en begon met FAYA BBQ!

Het concept is gebaseerd op de streetfood tentjes in Suriname. "Hier mag je niet zomaar op straat barbecuen, dus moet het in een restaurant gebeuren", geeft Clyde aan. Hij richt zich op publiek dat voor een kippenbout met patat  bereid is om een stukje te rijden. Toch houdt hij in het menu ook rekening met de buurt: "De Marokkanen houden van gebarbecuede lamskotelet, dus dat bied ik ook aan."

Van januari tot en met maart combineerde Clyde zijn betaalde baan met zijn eigen onderneming. Hierdoor was FAYA BBQ alleen in het weekend open. Daarnaast kreeg hij ook te maken met de avondklok. Thuisbezorgd gaf wat mogelijkheden, maar dat had ook aanlooptijd nodig. Inmiddels kan hij al rekenen op vaste klanten en is hij zes dagen geopend. Clyde kijkt reikhalzend uit naar de verdere versoepelingen, want met een foodtruck wil hij namelijk ook graag de verschillende festivals afgaan. 


RBU TV: FAYA BBQ

RBU TV is elke laatste zondag van de maand vanaf 19.30 uur te zien op Den Haag TV (hh. elk uur t/m 04.00 uur). De volgende uitzending is dus op zondag 27 juni!

Je vindt Den Haag TV op
https://denhaagfm.nl/tv/
Ziggo: Kanaal 40
Caiway: Kanaal 67
Telfort: Kanaal 327 of Kanaal 2163
KPN, XS4ALL: Kanaal 1312

RBU is nog op zoek naar donaties voor RBU TV om de producties en de maandelijkse uitzendingen op Den Haag TV mogelijk te blijven maken. Ondersteunen kan via: NL14 ABNA 0462 9744 21 t.n.v. Stichting RBU o.v.v. RBU TV.