Trsino Soeworo

Zondag 18 juli j.l. speelde Trsino Soeworo, de gamelangroep van Stichting BARR, tijdens het Adios! Festival in Delfshaven (Rotterdam). Voorzitter Ine Hardjo vertelde daar met trots over de bijschrijving van de Surinaams Javaanse gamelan op de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.

Het was het eerste optreden van de gamelangroep sinds de pandemie. Ine: "Het is niet zo vanzelfsprekend meer dat wij kunnen oefenen en optreden. Wij koesteren deze momenten." De groep treed vaak op. Zo speelde zij in 2019 tijdens de Nationale Taptoe, in een vol Ahoy voor koning Willem Alexander. 

In het najaar staat er ook weer een groot optreden gepland. Dan vindt namelijk in het Openluchtmuseum in Arnhem de ondertekening plaats van de bijschrijving op Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.


RBU TV: Trisno Soeworo bij Adios! Festival

RBU TV is elke laatste zondag van de maand vanaf 19.30 uur te zien op Den Haag TV (hh. elk uur t/m 04.00 uur). De volgende uitzending is dus op zondag 25 juli!

Je vindt Den Haag TV op
https://denhaagfm.nl/tv/
Ziggo: Kanaal 40
Caiway: Kanaal 67
Telfort: Kanaal 327 of Kanaal 2163
KPN, XS4ALL: Kanaal 1312

RBU is nog op zoek naar donaties voor RBU TV om de producties en de maandelijkse uitzendingen op Den Haag TV mogelijk te blijven maken. Ondersteunen kan via: NL14 ABNA 0462 9744 21 t.n.v. Stichting RBU o.v.v. RBU TV.