THFF logo

Omdat Stichting Rukun Budi Utama (RBU) dit jaar ook te maken heeft met Covid maatregelen, is het lastig om evenementen te organiseren. 131 jaar Javaanse Immigratie (9 augustus) en 45 jaar RBU (26 augustus) zijn echter bijzondere dagen voor de stichting. Daarom is RBU blij dat de muziekvideoclip Als Je Maar Danst (2020) genomineerd is voor een The Hague Film Festival Award. 

De clip die RBU in samenwerking met Mantje Karso en Docu125 tot stand bracht werd vorig jaar gepresenteerd tijdens een evenement ter gelegenheid van 44 jaar RBU en 130 jaar Javaanse Immigratie. De GMP Quarantune Project Als Je Maar Danst was o.a. bedoeld om in de lockdownperiode verbonden te blijven met de Surinaams Javaanse gemeenschap. Daarnaast wilde RBU daarmee ook een bijdrage leveren aan een positieve beoordeling van het verzoek om de Surinaams Javaanse gamelan in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland op te nemen. De bijschrijving is op 10 december 2020 gedaan en de officiële plechtigheid daarvan vindt op 10 oktober a.s. plaats in het Openluchtmuseum in Arnhem.

In de clip figureren o.a. zangeres Dewi Asty en foodvlogger Chrizzy Tomo. Uit Suriname kwamen er beelden van kendangspeler Lionel Mertosetiko en nieuwslezeres Afni Ronosetiko. Daarnaast zijn in de clip ook ingestuurde dansfilmpjes te zien. De video is gemaakt door Jeffrey Salimin.


Als Je Maar Danst - Mantje Karso Ft. ibu Hariëtte (Official video GMP Quarantune Project)

The The Hague Film Festival wordt op 27 augustus a.s. voor de vierde keer georganiseerd. Als je Maar Danst is genomineerd in de categorie Beste Video. Naast deze categorie zijn er o.m. short movies, documentaires, vlogs, animaties en speelfilms.