Chrizzie Tomo

Chrizzie Tomo is bekend van het boek Buku Pacitan (2015), een receptenboek vol Surinaams Javaanse zoete lekkernijen. Daarnaast is zij vice-voorzitter van stichting SJIF. Deze stichting bestond op 11 februari precies 17 jaar. RBU TV sprak met haar over haar werk, gezin en uit de hand gelopen hobby; recepten uitschrijven en food bloggen.

De passie voor koken kwam vanuit het verlangen naar de smaak van hoe zij bepaalde gerechten uit Suriname kent. Chrizzie is geboren op Meerzorg (Commewijne, Suriname) en kwam op 17 jarige leeftijd naar Nederland. Toen zij hier de Javaanse bami proefde, smaakte het niet als thuis, als Suriname. Na het uitzoeken van de juiste verhoudingen, schreef zij het uiteindelijk uit en plaatste het op een Facebookpagina. Dat was zo'n succes dat zij ermee is doorgegaan. Nu schrijft zij voor de privé groep Suriname tot Azië (Culinaire Foodtrip). Verder vertelt zij wat voor invloed de Covid-situatie op haar motivatie heeft gehad.


RBU TV: Teaser Foodblogger Chrizzie Tomo

Zij maakt voor het item een lekker toetje van cassave en rijpe bananen. Wil je weten wat dat is en wil je weteen wat Chrizzie nog meer in huis heeft, kijk dan op zondag 27 februari naar RBU TV via Den Haag TV (vanaf 19.30 uur, hh. elk uur t/m 04.00 uur). Daarna komt het met Javaanse ondertiteling op het YouTubekanaal van RBU TV. Vergeet niet om je te abonneren!

Je vindt Den Haag TV op https://denhaagfm.nl/tv/
Ziggo: Kanaal 40
Caiway: Kanaal 67
Telfort: Kanaal 327 of Kanaal 2163
KPN, XS4ALL: Kanaal 1312

RBU is nog op zoek naar donaties voor RBU TV om de producties en de maandelijkse uitzendingen op Den Haag TV mogelijk te blijven maken. Ondersteunen kan via: NL14 ABNA 0462 9744 21 t.n.v. Stichting RBU o.v.v. RBU TV.