Oproep Koloniaal Den Haag

Het Haags Historisch Museum organiseert volgend jaar een grote tentoonstelling over het koloniale verleden van regeringsstad Den Haag. 2023 is een herdenkingsjaar waarin wordt stilgestaan bij de afschaffing van de slavernij, de migratie van contractarbeiders en de onafhankelijkheidsoorlog in Indonesië.

Koloniaal verleden is gedeeld verleden. Veel Haagse stadgenoten hebben een Indisch verleden of hebben Indonesische roots, zijn nazaten van Javaanse of Hindostaanse contractarbeiders of hebben tot slaaf gemaakte Afrikaanse voorouders. Anderen hebben juist een band met de voormalige koloniën omdat familieleden erheen werden uitgezonden, bijvoorbeeld als bestuursambtenaar.

Haags Historisch Museum zoekt voorwerpen met verhaal over koloniaal verleden

Het Haags Historisch Museum wil dit gedeeld koloniaal verleden graag laten zien aan de hand van voorwerpen die verhalen vertellen over familiegeschiedenissen, tradities, rituelen, religie, leef- of eetcultuur. Voorwerpen die een persoonlijk verhaal vertellen over het koloniale verleden en/of de neerslag daarvan in Den Haag vandaag. 

Stuur vóór 15 september 2022 een foto van jouw voorwerp via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of WhatsApp naar 06-51651488
Vermeld jouw naam en vertel in een (spraak)bericht wat dit object voor jou betekent. Uit alle inzendingen wordt een selectie gemaakt.