StadswandelingHet Haags Historisch Museum organiseert op zondag 6 augustus in samenwerking met Stichting Rukun Budi Utama (RBU) en Stichting Herdenking Javaanse Immigratie (Stichji) een Stadswandeling met Frank Kanhai. Ben je benieuwd naar de Javaanse (migratie) geschiedenis? Loop dan mee!

Frank Kanhai is in het dagelijks leven studiezaal medewerker bij het Nationaal Archief, maar hij is inmiddels ook bekend van de stadswandelingen die hij organiseert. Hij doet dat al langer dan 10 jaar in Den Haag. In de jaren '80 deed hij dat ook in Friesland. Hij is er ooit mee begonnen om op deze manier mensen bij elkaar te brengen en over elkaars geschiedenis te laten vertellen. Hij ziet dit als zijn burgerinitiatief en als zijn bijdrage aan de maatschappij; "Wij delen immers samen een geschiedenis en wandelen is goed voor lichaam en geest."
Eerder organiseerde Frank Kanhai bijvoorbeeld een Anton de Kom Wandeling, de Nelson Mandela Walk, de Maduro Wandeling en de Gandhi Peace Walk. Op zondag 6 augustus is er in het kader van 133 jaar Javaanse Immigratie een wandeling waarin het Javaanse verhaal aan bod komt. De stadswandeling is een initiatief van het Haags Historisch Museum. Deelnemers aan de wandeling kunnen voorafgaand gratis (!) naar de tentoonstelling Koloniaal Den Haag, Een Onvoltooid Verleden. (11.00 – 12.00 uur).

Start wandeling: 12.00 uur.
Adres: Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7, 2513 AB Den Haag.
Meer info: haagshistorischmuseum.nl