RBU TV=

Zaterdag 7 oktober draait de documentaire Meer Dan Kling Klang Klong; De Klanken van Overleving in Theater Dakota in Den Haag. Stichting Rukun Budi Utama (RBU) verzorgt het randprogramma rondom de film met o.a. Javaanse dans van Budoyo Mekar Sari uit Den Haag. 

De documentaire is dan onderdeel van het Samen Vrij Festival. Met het festival schenkt het theater aandacht aan de afschaffing van de slavernij. De film draait daarna nog 7x (t/m 18 oktober). Op zaterdag 7 oktober draait de film om 19:30 uur en daarna volgt het randprogramma. Op die dag geldt er een speciale toegangsprijs: slechts €2,50! Koop de kaarten hier!


(Samen Vrij Festival)

Jeffrey Salimin en Melvin Toemin van Docu125 zullen aanwezig zijn voor een nawoord en om vragen vanuit het publiek te beantwoorden. Het is de eerste keer dat de film in de programmering van een filmhuis wordt opgenomen. De film is eerder al in Den Haag (De Ster 3x), Kinepolis Zoetermeer, Rijswijkse Schouwburg en in Singapore vertoond. De reacties bij de internationale vertoning zijn in een aftermovie vastgelegd.
Bekijk het hier:


(Meer Dan Kling Klang Klong; De Klanken van Overleving | 15 augustus 2023 | Singapore)

Met het randprogramma laat RBU nog steeds zien dat het een belangrijke partner is voor andere (Haagse) organisaties. Zo is op dezelfde dag ook DJ Wixart (Arnesen Troenoredjo) in de programmering opgenomen van de Museumnacht in Museum Sophiahof. Hij draait daar van 23:00 - 01.00 uur. Blijf RBU daarom ondersteunen. Alle beetjes helpen. Je kunt doneren via NL14 ABNA 0462 9744 21 t.n.v. Stichting RBU o.v.v. RBU 2023. Abonneren op ons YouTube kanaal kan hier!

Meer Dan Kling Klang Klong v.a 7 oktober 2023 
Adres: Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57, Den Haag
Tijd: 19:30 uur
Toegang: €2,50
Meer speeltijden