Duizend Dagen=

Kijk zondag 29 oktober naar RBU TV via Den Haag TV. In de uitzending is een bijdrage te zien van Docu125. Dit productieteam maakte de Making of Duizend Dagen; deze theaterproductie van LUSU laat zien wat er aan de kant van de slachtoffers van de koloniale geschiedenis afspeelt binnen families.

Dewi Kasmo is de artistiek leider en oprichter van LUSU. In 2016 werd zij in de documentaire Jaji - Lotgenten al belicht door Docu125. Zij had had toen net haar afstudeerproject Blind Me afgerond. Blind Me was een geblinddoekte audiotour over wit privilege.Daarna maakte en werkte LUSU mee aan andere theaterproducties. Duizend Dagen is mogelijk gemaakt met subsidie in het kader van 150 jaar Afschaffing Slavernij. Dewi heeft voor deze productie gewerkt met artiesten, die zij o.a. via Instagram heeft opgeroepen. Zij had het gevoel dat Duizend Dagen met een Javaanse cast gemaakt moest worden. Ondanks dat er veel talent is, zijn er niet zoveel met theater- of acteerervaring, vandaar de oproep. Bij het theaterstuk hoort ook een naslag boekje met nuttige achtergrondinformatie.


(Bron: Facebook Dewi Kasmo)

De voorstelling is nog te zien in Den Haag en Rotterdam op respectievelijk 11 en 26 november. Op 25 november speelt Dewi ook haar stuk VIES.  Op 25 november is het de dag van geweld tegen vrouwen. Dewi Kasmo op Facebook: "Juist dan moeten we ook stilstaan bij het geweld tegen de vrouwen in Palestina. We hebben onlangs een boekje uitgebracht voor onze andere voorstelling 1000 Dagen. In het weekend van 25 en 26 nov als we VIES en 1000 Dagen spelen gaat de helft van de opbrengst van dit boekje naar Palestinian Family Planning and Protection Association (PFPPA). Dit is een organisatie die zich inzet voor de ruim 37.000 zwangere vrouwen in Palestina die anders aan hun lot worden overgelaten."

Speellijst LUSU
Zaterdag 11 november, 1000 Dagen, Theater aan het Spui
Vrijdag 25 november, VIES, Theater Zuidplein
Zondag 26 november, 1000 Dagen, Theater Zuidplein

RBU TV Zondag 29 oktober 2023
Tijd: 19:30  - 04.00 uur (hh. elk uur)
Je vindt Den Haag TV op https://denhaagfm.nl/tv/
Ziggo: Kanaal 40
Caiway: Kanaal 67
Telfort: Kanaal 327 of Kanaal 2163
KPN, XS4ALL: Kanaal 1312