Geschenk RBUDe laatste (Corona) jaren zorgde Stichting Rukun Budi Utama (RBU) rondom kerst voor een persoonlijke attentie aan de senioren van de woongemeenschappen Wisma Tunggal Karsa (WTK) en Bangun Trisno (BT). Dit jaar schenkt RBU hen een cadeau voor gemeenschappelijk gebruik bij bijeenkomsten in de ontmoetingsruimte. 

Beide woongemeenschappen (WTK, Vaillantlaan 295 en BT, Retiefstraat 2) hebben een mobiele koeler/verwarming gekregen. De schenking werd gedaan tijdens de jaarafsluiting georganiseerd door STICHJI. RBU doet de schenking door sponsoring vanuit de eigen bestuursleden. De stichting zelf beschikt niet over voldoende middelen. Hierdoor is het ook lastig om activiteiten te organiseren. 

Toch is er in 2023 met het tot stand komen van de documentaire Meer Dan Kling Klang Klong; De Klanken van Overleving weer een impuls ontstaan om actiever te zijn. De film is een initiatief van RBU en is gemaakt door Docu125. Het is al meerdere keren vertoond in de regio en een paar keer zelfs in het buitenland. Voor 2024 is het de bedoeling dat er ook vertoningen zullen worden georganiseerd bij de woongemeenschappen. Beide bestaan inmiddels langer dan 25 jaar!


(Jaarafsluiting bij Bangun Trisno georganiseerd door STICHJI)

Steun het werk van RBU en help de vertoningen met een feestelijk randprogramma voor de ouderen mogelijk te maken via: NL14 ABNA 0462 9744 21 t.n.v. Stichting RBU o.v.v. RBU2024