De ouders van de 8-jarige Giliana Kartotaroeno uit Suriname hebben de hulp ingeroepen van donateurs. Hun dochter lijdt aan aplastische anemie, een zeer zeldzame, ernstige beenmergziekte. De medische kosten worden geraamd op $150.000. In Nederland zijn er daarom een aantal acties opgestart.

Zo is er een inzamelingsactie door JID-NL (Javanen in Diaspora) gestart. JID-NL werkt bij haar 'ACTIE voor GILIANA' nauw samen met de 'HELP GILIANA' van Stanlee Rabidin en Winston Soekimo (Jawavibes). Zij organiseren vrijdag 12 februari een benefietavond. Het zijn beide autonome initiatieven vanwege verschil in de acties, doelgroepen en netwerken. Het doel is wel gemeenschappelijk: alle baten gaan volledig naar Giliana. 


(bron: facebook)

Aangezien JID-NL nog steeds een rechtspersoon in oprichting is, heeft de JID-NL nog geen eigen rekeningnummer. JID-NL heeft medewerking gekregen, het bankrekeningnummer van een deelnemend lid met een rechtspersoon te mogen gebruiken. Het is het rekeningnummer van de Stichting Paulus Kasim Samijo. Deze stichting is door prof. dr. Steven Samijo opgericht ter ere van zijn vader, voor sociaal en medische hulp, in het bijzonder aan Suriname. 

Graag uw donatie naar IBAN: NL77 RABO 015 607 96 23 o.v.v GILIANA Nederland
(bron: Johan Raksowidjojo, coördinator JID-NL)