Op zondag 28 augustus vindt er in het Zuiderstrandtheater de jubileumviering van 40 jaar RBU plaats. De stichting is op 26 augustus 1976 opgericht.

Helaas wordt het heugelijke feest overschaduwd door het nieuws dat de stichting onlangs te horen kreeg. RBU krijgt vanaf 1 januari 2017 geen structurele subsidie meer van de gemeente. De stichting zal dus nieuwe paden moeten bewandelen. Een goed moment dus om met vrijwilligers, oud-bestuursleden en onze relaties de plannen te bespreken.

Natuurlijk is er voor het publiek voldoende entertainment. Denk aan jaran kepang (paardendans), een modeshow met ex-Putri kandidaten. Er wordt op zondag 28 augustus kleding getoond van Ayu Lestari (Sally Boekhouder). Zij leverde de laatste paar jaar van de verkiezing de traditionele Javaanse kleding.Daarnaast zijn er vele optredens. De Indonesische zangeressen Ira Herlina en Indah Onny treden op. Verder is er Javaanse dans van Sri Sedjati. Deze dansgroep zal onder begeleiding van de gamelangroep Bangun Tresna Budaya optreden. Ook de ras entertainer Dana Fung Loy treedt op. Kijk hier hoe je met hem een feestje kan bouwen!

De aanwezige Javaanse keuken is van Warung Rilah (Rotterdam Zuid).


(Dana Fung Loy tijdens viering 39 jaar Surinaamse Onafhankelijkheid)

RBU 40 Jaar
Datum:
zondag 28 augustus 2016
Locatie:
Zuiderstrandtheater, Houtrustweg 505, 2583 WB Den Haag
Toegang: gratis
Tijd: 13.00 - 19.00 uur
Let op: dranken alleen met PIN!