Vrijwilligerswerk is het cement van de samenleving, dus ook het cement voor stichting RBU. Vrijwilligerswerk is actueel, vanwege de participatiesamenleving. Op zondag 3 mei spreekt Pleun van den Dool (PEP Den Haag) bij RBU hierover.

RBU wil samen met PEP en de vrijwilligers stilstaan bij het werk van RBU. PEP is de organisatie die zich bezighoudt met Participatie en Emancipatie vraagstukken in Den Haag. Pleun van den Dool, adviseur bij PEP zal twee onderdelen begeleiden en helpen de eventuele verbeterpunten uit te werken. De bijeenkomst wordt mede mogelijk door stichting Federatie Eekta.

Het eerste onderdeel is een algemene beschouwing over het vrijwilligerswerk; Wat is vrijwilligerswerk, wat kunnen vrijwilligers ervan verwachten en op welke wijze kan en moet de organisatie hierop inspelen. Het tweede deel gaat over het vrijwilligerswerk bij RBU. Aan de hand van stellingen en onderlinge gesprekken willen RBU inzicht krijgen in de ervaringen van de vrijwilligers, wat gaat goed en op welke punten zijn veranderingen nodig en hoe zou dit eruit moeten zien. Hoe kunnen vrijwilligers daarbij helpen?
De resultaten van deze onderdelen vormen weer de basis voor een beschrijving over het vrijwilligerswerk binnen de stichting. 

Op het programma staan verder zang- en dansoptredens. Er is ook een open podium om de eigen kunsten te demonstreren. (Zang, dans, drumsolo, met gitaar, gedicht, verhaal etc.). In verband met maaltijd en dranken vragen wij u vriendelijk, zo spoedig mogelijk via mail aan te melden: rbu301(AT)hotmail (PUNT)com

PEP informatiebijeenkomst Vrijwilligerswerk
Datum:
zondag 03 mei 2015
Tijd: 13.30 – 17.00 uur (inloop 13.00 uur)
Plaats: Boylestraat 20, 2563 EK Den Haag (gebouw Eekta)
Toegang: aanmelden via mail rbu301(AT)hotmail(PUNT)com