stichjiOp zondag 11 januari 2015 luiden STICHJI en de Werkgroep 125-jaar Javaanse immigratie het nieuwe jaar in met een receptie. Dan wordt het startsein gegeven voor 125-jaar Javaanse immigratie en de initiatieven die in de planning staan. (bron: STICHJI)

Zo maakt Jeffrey Salimin een filmdocumentaire over Javaanse Surinamers in Nederland. Dit filmproject wordt tijdens de receptie belicht om de makers te helpen de financiering rond te krijgen met crowdfunding.

De bijeenkomst is het startsein voor een reeks festiviteiten ter gelegenheid van 125 Jaar Javaanse Immigratie. In verband met deze viering en herdenking, op 9 augustus 2015, wordt er een documentaire gemaakt. Deze documentaire belicht thema's die herkenbaar zijn voor Javaanse Surinamers in Nederland. Voor het maken van de documentaire is geld nodig. Helpt u mee? Doneer via NL 10 ingb 000 864 89 42 t.n.v STICHJI / o.v.v. Docu125).

Naast de aftrap voor 125 Jaar Javaanse Immigratie, wordt ook voor het eerst de trailer van de documentaire vertoond. Onder het genot van een hapje en een drankje is er gelegenheid tot ontmoeting en uitwisseling van nieuwjaarswensen. In het Haags Historisch Museum kunt u eveneens de tentoonstelling ‘De Wereld in Den Haag - Portretten van migratie’ bezichtigen, met een gratis rondleiding.

Nieuwjaarsbijeenkomst STICHJI / WG125 Jaar Javaanse Immigratie
Datum:
zondag 11 januari 2015
Tijd: 14:00 – 17:00 uur
Adres: Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7, 2513 AB Den Haag
Aanmelden: uiterlijk 5 januari via lisadjasmadi(AT)hotmail(PUNT)com