jeffreyIn verband met 125 jaar Javaanse Immigratie is er een documentaire in de maak. Documentairemaker Jeffrey Salimin sprak erover tijdens de nieuwjaarsreceptie van STICHJI. Tijdens de presentatie werd het productieteam voorgesteld aan het publiek. (Foto: Marcel van Beek)

Jeffrey Salimin (midden) werkt als cameraman/editor en grafisch vormgever bij FunX/NPO. Hij heeft in die rol al veel wereldsterren voor de camera gehad. Denk aan Sean Paul, Daddy Yankee, 50 Cent. Met deze ervaring wil hij iets doen voor de gemeenschap door in dit bijzondere jubileumjaar een documentaire te maken.

In het team zit Idriss Rouchiche (links), beter bekend als dj Idriss. Ook hij is werkzaam bij FunX/NPO. Hij doet de audionabewerking van verschillende RTL4 programma’s en hij heeft als producer ook enkele hits op zijn naam staan. Hij zet zijn kennis van audiobewerking in om het geluid in de documentaire zo glashelder mogelijk te krijgen. 

team docu
(Foto: Mate Soemopawiro)

Verder is Marcel van Beek (rechts) in het team. Hij is fotograaf en zal bijstaan bij o.a. de belichting. Ook zal hij de “making of” foto’s maken. Deze foto’s zijn nodig voor de sociale media-uitingen op Instagram, Facebook en Twitter.  

In het team zit ook Clarence Jahman (2e van rechts) . Velen kennen hem van Junery(’s House Band). Wat de meesten niet weten is dat hij ook toetsenist was in de band van Brainpower. Ook componeerde hij in het kader van 120 Jaar Javaanse Immigratie een song voor Dony, één van de XFactor sterren van 2010.

Melvin Toemin (2e van links) maakt het team compleet. Hij zorgt voor de algehele coördinatie en de fondsenwerving. Voor het maken van de documentaire is geld nodig. Helpt u mee? Doneer via NL 10 ingb 000 864 89 42 t.n.v STICHJI / o.v.v. Docu125). In de toekomst kan dit team versterkt worden.

Bekijk de foto’s van Marcel van Beek op Facebook

In de video van RBU TV legt Hariette Mingoen (STICHJI) uit welke festiviteiten er naast de documentaire nog meer zullen zijn in dit jubileumjaar: