nldoetOp vrijdag 20 en zaterdag 21 maart vindt NL Doet plaats. Het is een initiatief van het Oranje Fonds en is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Een groep Javaanse Surinamers uit Noord Brabant doet hieraan mee. Zij zullen het Javaans-Islamitische gedeelte van de Algemene Begraafplaats in Sint Michielsgestel schoonmaken. (Bron: Persbericht)

Deze schoonmaakactie wordt jaarlijks georganiseerd door Moskee Rachmatullaah Islam en Vrienden van Woon-zorgcentrum Nieuw Beekvliet, maar dit jaar is het een speciaal jaar!

schoonmaak begraafplaats
(Foto: Nurman Pasaribu; schoonmaak begraafplaats)

Het is namelijk 40 jaar geleden dat de eerste Javaanse Surinamers zich in Sint Michielsgestel vestigden. Dit gedeelte van de begraafplaats bestaat in november ook precies 40 jaar. Daarnaast herdenkt de Javaanse diaspora gemeenschap, dat het dit jaar 125 jaar geleden is dat de eerste contractarbeiders vanuit Java (Indonesië) in Suriname aankwamen. De schoonmaakactie wordt daarom ook ondersteund door Werkgroep 125 Jaar Javaanse Immigratie (WG125Ji). Deze werkgroep coördineert en organiseert dit jaar meerdere activiteiten.

dhalang harrie
(Foto: Herwin Wels, wayangvoorstelling Ki Mantheb Djojowikromo)


Vrijwilligers en familieleden van nabestaanden de handen steken de handen uit de mouwen op zaterdag 21 maart, tijdens NL Doet. U bent van harte welkom om mee te helpen. Na de werkzaamheden is er een culturele middag in Woon- zorgcentrum Nieuw Beekvliet (Valklaan 2, 5272 RZ Sint-Michielsgestel). Hier is er een wayang(poppen) voorstelling in het Nederlands van dalang Ki Mantheb Djojowikromo (onder begeleiding van Gamelangroep Bangun Tresna Budaya).

Schoonmaak Begraafplaats
Datum:
zaterdag 21 maart 2015
Tijd: 09.00 – 13.00 u.
Adres: Algemene Begraafplaats, Nieuwstraat 46, 5271 AD, Sint Michielsgestel
Aanmelden: http://klussen.nldoet.nl/nldoet/klus/?documentid=3326
Contact en informatie: Nurman Pasaribu (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), Lisa Djasmadi (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Wayangvoorstelling Ki Mantheb Djojowikromo
Datum:
zaterdag 21 maart 2015
Tijd: 13.00 – 16.00 u.
Toegang: gratis
Adres: Woon- zorgcentrum Nieuw Beekvliet, Valklaan2, 5272 RZ, Sint-Michielsgestel