Titel van het boek over het ondernemerschap van Javaanse-Surinamers in de culinaire sector in Nederland is bekend! Op zondag 9 augustus presenteren Stichting Comité Herdenking Javaanse Immigratie (STICHJI) en uitgeverij LM Publishers het boek over Javaans-Surinaamse warungs in Nederland.

Het boek heet ‘Saoto, berkat en dawet. Een kijkje in de keuken van Javaans-Surinaamse warungs’ en is geschreven door Hariëtte Mingoen (ontwikkelingssocioloog) en Lisa Djasmadi (cultureel antropoloog). De foto’s zijn gemaakt door Matte Soemopawiro.


(Lisa Djasmadi in gesprek bij Jawa City | Foto: Matte Soemopawiro)

Op 9 augustus, wanneer herdacht wordt dat 125 jaar geleden de eerste Javaanse contractarbeiders in Suriname aankwamen, presenteren STICHJI en LM Publishers het boek. Deze herdenking heeft dit jaar een bijzonder karakter omdat het samenvalt met 40 jaar vestiging van (Javaanse) Surinamers in Nederland. Reden om stil te staan bij het erfgoed van Javaanse Surinamers in Nederland, waarbij wordt ingezoomd op de warungs. Twintig warungs werkten mee aan de totstandkoming van het boek. Hun verhalen en recepten bieden letterlijk en figuurlijk een kijkje in keuken van warungs.

 


De culturele manifestatie in Den Haag, waar de presentatie van het boek zal plaatsvinden, is een initiatief van STICHJI met ondersteuning van de Werkgroep 125 Jaar Javaanse Immigratie. Naast de dansgroepen Budaya Mekar Sari en Sinar Anyar treden diverse artiesten op, waaronder Aidah Amatstam, Gilbert Legiman, Ilse Setroredjo en Eddy Assan.

Boekpresentatie en culturele manifestatie
Datum:
 Zondag 9 augustus 2015
Tijd: 15.00 uur – 21.00 uur (inloop 14.15 uur)
Plaats: Robijnhorst 197 -201 Den Haag (kerkgebouw Zevende-dag Adventisten)
Toegang: vrijwillige bijdrage
Info: www.stichji.nl | info(AT)stichji(PUNT)nl | facebook.com/stichji