RBU verhuist haar kantoor van de Boylestraat 20 naar de Ketelstraat 23 in Den Haag. Op 1 augustus gaat het huurcontract bij Coöperatief Eigenwijzer (CE) in, maar de daadwerkelijke verhuizing vindt eind augustus plaats.

RBU was de afgelopen 2,5 jaar aan de Boylestraat gevestigd. Er zijn in die periode goede gezamenlijke activiteiten georganiseerd met Stichting Federatie Eekta, de verhuurder van het pand. In de toekomst zal RBU met Eekta blijven samenwerken.


(Voorkant | Foto: Melvin Toemin)

Toch brengt de nieuwe accommodatie aan de Ketelstraat in de Haagse Molenwijk (Laak) enkele voordelen met zich mee. De ruimte is groter, waardoor het hele archief en de opslag van instrumenten in één ruimte ondergebracht kunnen worden. De afgelopen periode werd er door RBU namelijk ook nog opslagruimte gehuurd bij Shurgard in Zoetermeer.

 
(Achterkant | Foto: Melvin Toemin)


Verder krijgt RBU de beschikking over twee ruimtes aan de Ketelstraat. De kleinere ruimte kan zij bijvoorbeeld de delen met Stichting Comite Herdenking Javaanse Immigratie (Stichji). RBU wil binnen CE ook met meerdere organisaties samenwerken. Binnen de coöperatie worden namelijk regelmatig nieuwe bedrijven gestart, bedrijven waarin mensen hun ambities tot bloei kunnen brengen en waar talenten verder ontwikkeld worden.