RBU bestaat op 26 augustus 39 jaar! Dit jaar "viert" de stichting dat met het betrekken van een nieuwe kantoorruimte. De inventaris en archieven worden op 25 augustus verhuisd. Om dozen uit te pakken en om het kantoor in te richten zoekt RBU vrijwilligers die een handje willen helpen. Sopoh arep rewang? 

De nieuwe accommodatie aan de Ketelstraat in de Haagse Molenwijk is ruim genoeg om het hele archief en de opslag van instrumenten in één ruimte onder te brengen. De afgelopen periode werd er door RBU namelijk ook nog opslagruimte gehuurd bij Shurgard in Zoetermeer. Er is verder afgesproken dat Stichting Comite Herdenking Javaanse Immigratie (Stichji) ook gebruik gaat maken van de ruimte.


(Verhuizing | Foto: Melvin Toemin)

Het pand is eigendom van Coöperatief Eigenwijzer. Heel lang heeft het ernaar uitgezien dat De Ketel gesloopt zou worden. In september 2014 gaf het College van Burgemeester & Wethouders goedkeuring aan Coöperatief Eigenwijzer (CE) om het pand aan de Ketelstraat 21 – 23, beter bekend als De Ketel, te kopen. Een van de belangrijkste reden voor het nemen van dit besluit is het brede draagvlak dat CE in Molenwijk en in de stad inmiddels opgebouwd heeft. (bron)

Op zondag 11 oktober 2015 wordt de nieuwe accommodatie geopend met de viering van Bersih Desa 2015. Noteer de datum alvast, maar voordat het zover is mag je ook meehelpen met het uitpakken en inrichten van het kantoor.
Meld je aan via rbu301(AT)hotmail(PUNT)com.

Nieuwe adresgegevens:
Stichting Rukun Budi Utama (RBU)
Ketelstraat 21 - 23
2516 VT Den Haag