RBU is verhuisd. Op zondag 11 oktober a.s. wordt het kantoor officieel geopend. De opening wordt gevierd met de uitvoering van de Javaanse traditie Bersih Desa.

Bersih Desa, de Javaanse Bijdrage aan een Schoon Den Haag Bersih Desa is een Javaanse traditie gebaseerd op de mythe van de Godin Dewi Sri. Het betekent ‘de reiniging van het dorp' (bersih= schoon; desa= dorp) en staat symbool voor de zuivering van dorp en mens. RBU zal daarom met de vrijwilligers en met buurtbewoners van de Molenwijk, rondom het pand aan de Ketelstraat 21 - 23, schoonmaken. Hierbij kan zij rekenen op de bijdrage van het Haags Werkbedrijf (HWB), die het schoonmaakmateriaal beschikbaar stelt.

   
(Flyer Bersih Desa 2015 / klik op plaatje voor vergroting)

Bij Bersih Desa wordt Dewi Sri bedankt voor haar goedheid. Bij die gelegenheid wordt het dorp letterlijk schoongemaakt. Symbolisch wordt het gereinigd van alle negatieve invloeden en van boze geesten. De gezamenlijke rituele maaltijd (slametan) is ook een onderdeel van Bersih Desa. Omdat RBU haar nieuwe locatie voor het eerst in gebruik neemt, zal het ditmaal in de vorm van een buffet worden aangeboden. Voorafgaand aan het buffet, zal er een ceremoniële inzegening plaatsvinden.

Ki Panca Hardjo (Orlando Kromopawiro) geeft tijdens Bersih Desa 2015 zijn eerste optreden als dhalang. Met zijn jarenlange ervaring als orkestleider van de gamelanggroep Bangun Tresna Budaya heeft hij zich verdiept in het wayangpoppenspel. Nu is het tijd om dat aan het publiek te tonen. Hij speelt het verhaal (lakon) Wahyu Makutha Rama (de openbaring van de Kroon van Rama) ook bekend als Asta Brata (8 kwaliteiten). Na de wayangvoorstelling is er nog een afterparty met de muzikanten Eddy Rakimin and friends.
 In verband met catering graag vooraf melden of je erbij bent rbu301(AT)hotmail(PUNT)com.

Afsluiting Haagweg

Er zijn werkzaamheden aan de Haagweg en er is verkeershinder aan de Binckhorstlaan. Bezoekers van buiten Den Haag wordt geadviseerd via Plaspoelpolder Den Haag binnen te komen (Afslag 10, Richting Den Haag Zuid). Bezoekers uit Den Haag die met eigen vervoer komen, kunnen via de Goeverneurlaan > Lorentzplein > Jan van der Heijdenstraat rijden.

 

(Bron: Googlemaps | klik voor vergroting)

Bersih Desa 2015 / Opening  Rukun Budi Utama (RBU)
Datum:
zondag 11 oktober 2015
Tijd: aanvang 12.00 uur
Adres: Ketelstraat 21 - 23, 2516 VT Den Haag
Toegang:
Vrijwillige Bijdrage
Aanmelden: rbu301(AT)hotmail(PUNT)com
Parkeren: Gratis (tot 18.00 uur)