RBU kan terugkijken op een geslaagd evenement. Zondag 11 oktober j.l. vond de opening plaats van het nieuwe kantoor in het gebouw De Ketel. De reacties van het goed opgekomen publiek waren zeer positief.

Om 12.00 uur werd gestart met het schoonmaakgedeelte van Bersih Desa. Deze Javaanse traditie omvat nl. drie elementen: het schoonmaakgedeelte, de gezamenlijke rituele maaltijd en een wayangvoorstelling.
Bij de schoonmaak kon RBU rekenenen op steun van buurtbewoners. Het ritueel werd voorafgegaan met de inzegening door stichting Pitutur. 


(Foto: Herwin Wels | Bekijk meer foto's van Herwin Wels)

Tijdens het officiële gedeelte kondigde Angelica Tirtosentono de sprekers aan. Eerst sprak voorzitter Melvin Toemin en daarna sprak secretaris Slamet Nojoredjo de bezoekers in het Javaans toe. Directeur Coöperatief Eigenwijzer, Sandra van de Waart sloot het officiële gedeelte af met een rondleiding door het voormalige schoolgebouw. Zij vertelde daarbij over de Haagse School architectuur waarin het pand gebouwd is. Ook verrichtte zij samen met Melvin Toemin de openingshandeling.

 (Foto: Marcel van Beek | Bekijk meer foto's van Marcel van Beek)

Na het buffet was het tijd voor het allereerste optreden van Ki Panca Hardjo (Orlando Kromopawiro) als dhalang. In de lakon Wahyu Makutha Rama (de openbaring van de Kroon van Rama) ook bekend als Asta Brata (De Acht Kwaliteiten), waren er ook enkele dansopvoeringen geprogrammeerd. Al met al een leuke middag met als aangename verrassing een photo booth van fotograaf Herwin Wels.

Bekijk het videoverslag hier: