ankieAnkie maakt zware tijden door; een stuk gelopen relatie, gekenmerkt door veel verdriet en daar kwam nog de diagnose kanker boven op. Toch zet zij zich in om iets voor mede lotgenoten te doen!

Ankie is alleenstaand en heeft drie volwassen kinderen en één geweldige kleinzoon. “Mijn spaarzame vrije tijd breng ik graag door met mijn kleinzoon, maar ik ben ook graag daar waar ik kan helpen, vandaar dat ik een benefietmiddag organiseer. Ik vind dat ik iets moet doen!” Zij heeft een nieuwe richting gegeven aan haar leven door van baan te veranderen (van secretaresse naar verzorgende). Naast haar studie en werk deed zij ook nog vrijwilligerswerk in een hospice; een plek waar terminale patiënten worden verzorgd aan het eind van hun levensfase.

Bij een diagnose kanker komen er veel emoties vrij: schok, pijn, verdriet, angst en nog veel meer. De pijn wordt zowel door de patiënt als door de familie gevoeld en niet iedereen is dan in staat om daar mee om te gaan. Bij de benefietmiddag 2Remember is het de bedoeling om die gevoelens met elkaar te delen. “Op deze manier krijgen mensen die deze ziekte nog nooit van dichtbij hebben meegemaakt een idee wat er in ons leven gebeurt vanaf het moment van de diagnose. Velen trekken zich terug en blijven gedurende die hele periode weg, terwijl ik heb ervaren om zoveel mogelijk het gewone leven voort te zetten. Het zoveel mogelijk onder de mensen blijven maakt de behandelperiode veel dragelijker.” De benefietmiddag komt tot stand met medewerking van diverse personen en organisaties.

benefiet2remembersmall

Tijdens de benefietmiddag wordt geld ingezameld voor instanties die ervoor zorgen dat er steeds betere medicatie komt die kankercellen vernietigt of die de behandelingen draaglijker maken. Ankie vertelde aan RBU dat zij ook tv-personality Quintis Ristie zover heeft gekregen een bijdrage te leveren aan deze middag.