mijn-den-haag-javanenDe woongemeenschappen Wisma Tunggal Karsa (WTK) en Bangun Trisno (BT) bestaan in 2013 15 jaar. Daarom wordt met het Haags Historisch Museum samengewerkt om "topstukken" van de bewoners te verzamelen.Met het project MijnDenHaag* verzamelt het Haags Historisch Museum TOPSTUKKEN van iedereen die een connectie met Den Haag heeft. Of het nou gaat om wonen, werken of vrijetijdsbesteding in de stad.

"Topstukken" zijn (gebruiks)voorwerpen die voor de betrokkene een belangrijke rol spelen of hebben gespeeld. Het is belangrijk om de verhalen die bij deze topstukken horen te verzamelen, want ook Javanen horen bij Den Haag en Javaanse verhalen en voorwerpen zijn onderdeel van Haagse migratiegeschiedenis. Speciaal voor stichting RBU en de jubilerende woongemeenschappen, organiseert het Haags Historisch Museum drie bijeenkomsten en een feestelijke opening.

De data waarop de drie bijeenkomsten plaatsvinden zijn bekend:
Bijeenkomst 1: donderdag 30 mei 14.00 -16.00 uur, Woongemeenschap WTK
Bijeenkomst 2: zondag 2 juni 14.00 - 15.30 uur, Haags Historisch Museum
Bijeenkomst 3: donderdag 6 juni 14.00 - 16.00 uur, Woongemeenschap WTK

Zondag 26 mei a.s. zal tijdens de oefening van de gamelangroep Bangun Tresna Budaya bij de woongemeenschap WTK een werving gedaan worden naar deelnemers, die aan TOPSTUKKEN mee willen doen. Iedereen is vanaf 12.00 uur van harte welkom! Dansgroep Sri Sedjati uit Amsterdam oefent met de gamelangroep mee. Leuk om dat eens te zien hoe dat eraan toegaat.

Wisma Tunggal Karsa is gevestigd aan de Vaillantlaan 295 in Den Haag en het Haags Historisch Museum staat aan de Korte Vijverberg 7 in Den Haag.
Aanmelden voor TOPSTUKKEN kan ook via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.